Afstanden, routes en starttijden:
De Rabobank Cycling Challenge kent vijf afstanden; 40 km (gewone fietsen), 80 km, 115 km, 160 km en 200 km. Alle routes starten vanuit het feestterrein van het Dorpsfeest Hoogland. De 80 kilometer afstand leidt de deelnemers vanuit Amersfoort naar Stoutenburg Noord en via de prachtige Emelaarseweg richting Barneveld. Vervolgens gaat de route richting Voorthuizen, Harskamp naar Otterlo. Vervolgens fietsen de deelnemers via Driesprong en Achterveld weer terug richting Amersfoort. Een afwisselde tocht voor de recreatieve wielrenner.

De eerste kilometers van de 115 kilometer route volgend dezelfde route als die van de 80 km afstand. Vanaf Voorthuizen fietsen de deelnemers een extra lus van 35 kilometer over de prachtige glooiende wegen van de Veluwe. De route voert de deelnemers langs het prachtige Radio Kootwijk richting Hoog Buurlo, Beekbergen, Hoenderlo en Otterlo. De terugweg naar Amersfoort volgt dezelfde route als de 80 km route. Deze route kent een aantal leuke klimmetjes, waardoor het een gevarieerde en uitdagende afstand is voor de sportieve wielrenner!

De goedgetrainde wielrenners kunnen hun hart ophalen met de prachtige en uitdagende route van de 160 kilometer afstand. Deze route volgt in het begin dezelfde route als de 115 km afstand. Bij Hoenderlo gaat de route via De Woeste Hoeve en Loenen naar Laag Soeren. Via een lange klim wordt de Posbank opgereden. Vanaf de Posbank fietsen de deelnemers via Oud-Reemst richting Otterlo, waar de deelnemers via de route van de 80 en 115 kilometer afstand terug naar Amersfoort fietsen. Een prachtige, gevarieerde route met een aantal mooie klimmetjes en in totaal ruim 900 hoogtemeters. Een echte fietsuitdaging voor de geoefende toerfietsers!

De 200 kilometer route is enkel weggelegd voor de zeer goed getrainde wielrenners. Want niet alleen de afstand is een uitdaging, maar ook het aantal klimmetjes stelt de fietsers op de proef. In totaal telt deze route bijna 1400 hoogtemeters! De deelnemers van deze route fietsen dezelfde route als de 160 km afstand, maar maken bij de Posbank een extra lus die een aantal uitdagende klimmetjes op de Posbank en in en rond Arnhem kent. Zelfs de goed getrainde en ervaren toerwielrenners zullen deze route als een echte “cycling challenge” ervaren! LET OP: DEZE EXTRA LUS IS NIET GEPIJLD MAAR ENKEL ALS GPX BESCHIKBAAR

Uiteraard is er ook een afstand voor de recreatieve fietser en voor de niet-wielrenners. Deze 40 kilometer route is geschikt voor "normale fietsen" en minder geschikt voor racefietsen.
De deelnemers kunnen genieten van de prachtige natuur rondom Amersfoort, zoals de Soestduinen, de Schammer, Den Treek en de Leusderheide.
Een prachtige tocht voor de recreatieve fietsers

De GPX-bestanden zijn beschikbaar via de NTFU site. Kijk bij je gekozen afstand en klik op "Download route als GPX bestand"

De starttijden van de verschillende afstanden zijn:

 • 40 km - starttijd 08.00 – 13.00 uur
 • 80 km - starttijd 08.00 – 11.00 uur
 • 115 km - starttijd 08.00 – 10.00 uur
 • 160 km - starttijd 08.00 – 10.00 uur
 • 200 km - starttijd 08.00- 9.30 uur 

Start, finish, bereikbaarheid en bevoorrading:
De start- en finish van de Rabobank Cycling Challenge is bij het feestterein van het Dorpsfeest Hoogland.

Plan hier uw route naar de startlocatie van de Rabobank Cycling Challenge.

Gegevens:
Engweg 32-40
3828 CJ Hoogland

Bevoorrading:
Bij de routes van de 80, 115, 160 en 200 kilometer afstand worden de deelnemers één tot drie keer bevoorraad. De vrijwilligers van wielerverenging zullen ervoor zorgen dat u met nieuwe energie uw fietsuitdaging kunt vervolgen.

Bij de finish krijgen alle deelnemers aan deze toertocht een portie poffertjes. Alle deelnemers krijgen bij de start van de toertocht een bonnetje waarmee ze bij de finish van gratis een portie heerlijke poffertjes kunnen genieten.

Belangrijke regels:

 • Deze toertocht wordt georganiseerd onder auspiciën van de NTFU;
 • Deelname is geheel op eigen risico, de organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid veroorzaakt of geleden door de deelne(e)m(st)er;
 • Het dragen van een helm is verplicht;
 • Houd u aan alle verkeersregels;
 • Respecteer uw medeweggebruikers;
 • Gooi geen afval weg.

Inschrijven en inschrijfgeld:

40 km   inschrijving € 6,- (NTFU-lid* € 5-)      

80 km   inschrijving € 7,- (NTFU-lid*  €6,-)     

115 km inschrijving € 8,- (NTFU-lid* € 6,-)     

160 km inschrijving  € 8,- (NTFU-lid* € 6,-)    

200 km inschrijving  € 8,- (NTFU-lid* € 6,-)   

*  Leden van de NTFU/KNWU/VWB ontvangen korting op vertoon van een geldige lidmaatschapspas. Het is ook mogelijk om je op de dag zelf aan de start in te schrijven.

Bij de start wordt gebruik gemaakt van Scan & Go. Met Scan & Go ga je snel van start bij de tocht. Je hoeft geen deelnemerskaart meer in te vullen. Dit scheelt aanzienlijk in de wachtrijen, zeker als je voor Scan & Go kiest in combinatie met voorinschrijven en automatische incasso/ iDEAL. Je hebt bij de inschrijftafel dan nog maar 1 handeling: scannen.

Schrijf je daarom direct vooraf in, via onderstaande link:  https://www.fietssport.nl/details/inschrijven/id/48833

Hoofdsponsor: Deze dag wordt mogelijk gemaakt door de Rabobank Amersfoort Eemland. ZieHoofdsponsor Rabobank Cycling Challenge

 

 

 

Sponsors

Isabella
 Rabobank Amersfoort en omstreken

 

 

 

Adverteerders

 

 

De Kolkrijst

 

H. Kommer vof

Kwaliteitsbakkerij vd Kletersteeg

 

Liersen Wielersport